Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Akvakultura
  • 26.04.2024. 12:00
  • Zadarska, Zadar

Mladen Pavić: Ugovoreno je najveće ulaganje u ribarstvo otkad je Hrvatske

Putem mjere ulaganja u ribarske luke i pristaništa u okviru Operativnog programa ugovoreno je 37,9 milijuna eura, rekao je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede na Konferenciji o provedbi strategije biološke raznolikosti Jadranskog mora.

Foto: Leticija Hrenković (ilustracija)
  • 192
  • 10
  • 0

"U razdoblju od 2016. do 2022. godine rast vrijednosti ukupne proizvodnje u akvakulturu iznosio je 63 posto, a količina proizvodnje porasla za 58 posto", rekao je državni tajnik Mladen Pavić na održanoj Konferenciji o provedbi strategije biološke raznolikosti Jadranskog mora kroz zajednička rješenja za prirodu i ribarstvo, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

"Hrvatska je unazad nekoliko desetljeća razvila jedan od najstabilnijih sustava upravljanja", istaknuo je.

Kao primjer dobre prakse istaknuo je zaštitu Jabučke kotline koja značajno mrjestilište i rastilište gospodarski najvažnijih demerzalnih resursa za cijeli Jadran.

Ulaganje u luke i pristaništa

Spomenuo je također kako je u okviru provedbe Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske do sada ukupno isplaćeno 286,43 milijuna eura, što je 83 posto raspoloživih sredstava dok u okviru Programa za ribarstvo i akvakulturu za programsko razdoblje do 2027. na raspolaganju imamo sredstva u iznosu od 348,1 milijun eura.

"Putem mjere ulaganja u ribarske luke i pristaništa u okviru Operativnog programa ugovoreno je 37,9 milijuna eura. Riječ je o najvećem ulaganju u ribarsku infrastrukturu i ribarstvo otkad postoji Republika Hrvatska", istaknuo je te dodao kako se investicijama u luke stvaraju preduvjeti za stvaranje i očuvanje što više radnih mjesta u ruralnom i obalnom gospodarstvu u vrijednosnom lancu u akvakulturi.

Inače, konferencija se održala u Zadru u sklopu hrvatskog predsjedanja EUSAIR-om s ciljem predstavljanja važnosti zaštite ekosustava i obnove morskih resursa koji su uklopljeni i među ciljeve Zajedničke ribarstvene politike Europske unije. Organizirale su je Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i održivoga razvoja te platforma EU strategije za jadransku i jonsku regiju u Zadru.


Tagovi

Mladen Pavić Akvakultura Jadransko more Ribarstvo Ulaganje u ribarske luke


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]