Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan jagoda
  • 27.04.2024. 16:30
  • Splitsko-dalmatinska, Vrgorac

Zasladite se i ove godine na Danu vrgoračkih jagoda

Jagode su ove godine došle nešto ranije, sočnije i crvenije zbog tople klime koja je išla na ruku našim poljoprivrednicima, rekao je Milan Franić, predsjednik Udruge vrgoračkih jagoda

Foto: Depositphotos/woyzzeck
  • 160
  • 33
  • 0

Vrgorac je poznat po Tinu Ujeviću, vrhunskom pršutu i najsočnijem voću - vrgoračkoj jagodi, koja se ističe upravo svojom bojom, mirisom i okusom, kako je opisuju organizatori manifestacije. Dan vrgoračkih jagoda ove će se godine održati 3. svibnja 2024. ispred Osnovne Škole Vrgorac te kod gradske fontane.  

"Gastro doživljaj ne može proći bez Udruge vrgoračkih jagoda sa svježim, upravo ubranim plodovima, koje će se moći probati i kupiti po najnižim cijenama od ranih jutarnjih sati", poručuju iz Grada te dodaju da će, osim toga, posjetitelje oduševiti deserti i slastice po posebnim recepturama, a kvalitetna vrgorska vina će utažiti žeđ.

U cijelu priču se, ističu, savršeno uklapa i lokalni brend Poetica, nagrađivani džin koji je na sajmu u Berlinu osvojio upravo prvo mjesto za najbolju destileriju u Hrvatskoj. Očekuje vas i radionica oslikavanja teglica, čaša i tanjura, a sa sobom ćete moći ponijeti neki od najljepših suvenira i ukrasa s motivima jagode i proljeća. 

"Iz godine u godinu težimo prema jačanju ove manifestacije i brendu koji je prepoznat diljem Hrvatske. Jagode su ove godine došle nešto ranije, sočnije i crvenije zbog tople klime koja je išla na ruku našim poljoprivrednicima", rekao je Milan Franić, predsjednik Udruge vrgoračkih jagoda. Ovom prilikom pozvao je sve ljubitelje ovog voća u Vrgorac jer će prisutne zabavljati Indira Levak te brojni drugi orkestri i klapa.


Tagovi

Dan vrgoračkih jagoda Vrgoračke jagode Brend Udruga vrgoračkih jagoda Svježe jagode


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰